Araba Kokusu Toptan

Araba Kokusu Toptan ile ilgili yazımızda sizlere, Araba Kokusu Nedir?, Araba Kokuları Zararlı Mıdır?, Araba Kokuları Nasıl Kullanılır? hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber Araba Kokuları ve Reklam İlişkisi konularında da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İçerik;

  • Araba Kokusu Toptan
  • Araba Kokusu Nedir?
  • Araba Kokuları Zararlı mıdır ?
  • Araba Kokuları Nasıl Kullanılır ?
  • Araba Kokuları ve Reklam İlişkisi

Araba Kokusu Toptan

Araba kokuları genellikle arabaların güzel kokmaları için özel olarak tasarlanan promosyon ürünlerdir. Özellikle araçlardaki istenmeyen benzin ve karbon türevi yapılardan kaynaklanan kokuları bastırmak için özel olarak tasarlanmışlardır.

Önemli ve sık tercih edilen bir tür promosyon ürünüdür.

Araba kokularını satın almak isteyen kimseler özellikle üretim tesislerini veya bu ürünleri satan işletmelere giderek koku alternatiflerine ve baskı alternatiflerine bakarak dilediği ürünü tercih edebilir.

Baskı konusunda ise dilediğiniz renk, kalıp, desen ve baskıda araba kokuları üretilmektedir. Promosyon ürün kategorisine girdiği için de genellikle çoklu sayıda üretimi yapılarak üretilir ve satılırlar.

Araba Kokusu Nedir?

Ham petrolden üretilen araba içerisinde Toluen adındaki maddelerden üretilen araba kokuları için özel boyalar ve yapıştırıcılar kullanılır.

Ham petrolden üretilir ve tinere benzeyen kendine has bir kokusu vardır. Suda çözünmeyen yanıcı ve renksiz bir gazdır. Katran, kömür ve petrolde özel olarak bulunur.

Araba Kokuları Zararlı Mıdır?

Herhangi bir yasal izin olmadan üretilen araba kokuları içerisinde çok sayıda insan sağlığını tehdit eden gaz barındırır.

Bu yüzden yasal olmayan ve herhangi bir bakanlık izni olmadan üretilen araba kokuları öksürük, baş ağrısı, nefes darlığı olur.

Ayrıca; burunda tıkanıklık, göz kuruması, göz yaşarması, mide bulantısı, konsantrasyon bozuklukları, isilik ve egzama olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur.

Ancak yapımında kaliteli, insan sağlığını tehdit etmeyen, doğal malzemeler kullanıldığı takdirde değil sağlığınızı tehdit etmek özellikle bitkisel yapısından ötürü sağlığınıza bile iyi gelebilir.

Araba Kokuları Nasıl Kullanılır?

Araba kokuları eğer şişe şeklinde ise parfümün şişenin içerisinden akmasını önlemek için özel plastik bir tıpa ile kapatılmaktadır. Şeffaf tıpanın çıkarıldıktan sonra tekrar kapağı kapanabilme özelliğine sahiptir.

Aracınız hareket ettikçe ya da kapak ıslandıkça aracınızın içine özel bir koku yayılacaktır. 1 şişe ise ortalama olarak 1 ay kadar kalıcı koku sağlar.

Ahşap kapaklı modellerde ise ahşap kapak önce sağa çevrilir ve sıkıca kapatılır. Daha sonra şişe ters çevrilir. Bu sayede ahşap eser miktarda esans alması sağlanır.

Bir ip ya da kilitli boncuk sistemi sayesinde aracınızın herhangi bir yerine, aynasına, cama çarpmayacağı bir şekilde asılmalıdır.

Şişeyi ters çevirerek de koku azaldığı durumlarda ahşap kapağın yeniden esans almasını da sağlayabilirsiniz. Şişe sallandıkça genelde kokular yayılırlar.

Araba Kokularını Özel Olarak Yaptırabilirsiniz

Araba kokularını çok sayıda özel olarak firmanız ya da kişisel olarak dağıtmak için de özel olarak üretebilirsiniz.

Yapımı sırasında öncelikle hangi kokunun kullanılacağına karar vermeniz gerekmektedir. Bu koku seçiminden sonra genellikle firmanıza ait logo, amblem veya şekli tercih etmeniz gerekmektedir.

Bunun dışında basım aşamasına geçilir, çeşitli malzemeler yardımıyla koku ana materyale yedirilir. Ana materyale koku yedirildikten sonra da 1000 ve 1000’in katları olacak şekilde basıma geçilir.

Buradaki belirli sayı faktörünün temel nedeni ise aslında araba kokularını üreten makinelerden kaynaklı olmaktadır.

Araba Kokuları ve Reklam İlişkisi

Araba kokuları çok önemli bir reklam stratejisidir. Bu yüzden bazı büyük firmalar özellikle kendine has kokuları geliştirirler.

Bu bir tür görselden ziyade insanların işitsel duyularına hitap etmesinden de kaynaklıdır. Çünkü belirli markaların insan beyninde işitsel olarak bir subliminal mesaj verir.

İşletmeler ve markalar ile özdeşleşen kokular kolaylıkla asla unutulmaz.

Sürekli aracınızın içerisinde kullanılan bir araba kokusu hem görsel açıdan bir tür reklam mesajı verirken aynı anda kokular yardımıyla çok daha fazla duyu organı kullanıldığı için kokuların akılda kalmasını sağlar.

Aydın Basım Promosyon'da uygun fiyatlarla promosyon araba kokusu bastırabilirsiniz. araba kokuları hakkında daha fazla bilgi almak için bizi arayabilir. +90 0542 541 28 89 nolu Whatsapp hattımızdan destek alabilirsiniz.
 
İlgili İçerik; Oto Kokusu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1 Yorum

  1. Sevcan Yıldırmış

    Başarılı ve zamanında teslimat yapan bir üretici firma ürünleri kalitedir. İlgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3
kmk® | web tasarım programları ile hazırlanmıştır.