Kurumsal Kimlik Nedir

Kurumsal Kimlik Çalışmaları, Kurumsal Kimlik Tasarımı ile Bir Markayı Hayata Geçirin, Kurumsal Kimlik Misyonu, Kurumsal Kimlik ve Kurumsal İmaj, Şirket Kimliği Tasarlanırken Dikkate Alınması Gereken Unsurlar

Kurumsal Kimlik Çalışmaları

Kurumsal kimlik çalışmaları ve firma imajınız ile ilişkisi önemlidir. Kurumsal kimlik tasarımı, bir şirket için hayati bir faktör ve önemli bir süreçtir.Kurumsal kimliğin tasarımı bir şirket için hayati bir faktördür. Bu, tam anlamıyla yerleşmesini bekleyemeyeceğiniz bir süreçtir ve proje üzerinde çalışmaya erkenden başlamanız gerekir.Birçok kişi, bir şirketin kurumsal kimliğinin onun kamu imajı olduğuna inanır. Ama gerçekte bu çok daha ileri giden bir şeydir. Kurumsal kimlik tasarımı sadece logoları, renkleri veya yazı tiplerini dikkate almak zorunda değildir. Ayrıca şirketin ana ve en önemli özelliklerini, ana özelliklerini ve şirketin kamuoyu tarafından bilinmesini istediğiniz her şeyi göz önünde bulundurmalısınız.

Kurumsal Kimlik Tasarımı ile Bir Markayı Hayata Geçirin

Bir şirketin markasının aşamalarından biri olan kurumsal kimlik tasarımı, bir markayı fiziksel olarak hayata geçirmeyi amaçlar. Bu sadece bir logo oluşturarak elde edilemez. Söz konusu kuruluş veya şirketin tarzını netleştiren diğer unsurlar da bunun bir parçası olacaktır. Kurumsal kimlik hem görsel kimlik hem de sözlü kimlik olarak sınıflandırılan unsurlardan oluşur. Birincisi, örneğin yazı tipleri veya renklerdir. Ayrıca stil ve hatta davranış kurallarını içerir.

Yani sözlü kimliğin unsurları insanlara ulaşmaya çalışır.Bu nedenle kurumsal kimlik, tasarlandığı kurum veya kuruluş için bir kişiliğin tanımlanmasından ve belirlenmesinden sorumludur. Onu temsil eden her şeyi ve şirketi veya kuruluşu diğerlerinden farklı kılan şeyleri yansıtacaktır. Ayrıca kurumsal kimliğin tasarımından ve şirketin ürün ve hizmetlerinin tanıtımının geliştirilmesinden sorumludur.

Kurumsal Kimlik Misyonu

Şirketi ve temsil ettiği her şeyi net bir şekilde tanımlamanın yanı sıra kurumsal kimliğin başka bir misyonu daha vardır: çalışanlarınızın şirketle daha fazla özdeşleşmelerine yardımcı da olur. Başka bir deyişle, aidiyet duygunuzu artırmalıdır. Hizmetlerinin tüketicileri veya aboneleri onunla özdeşleşmiş hissetmelidir.Kurumsal kimlik tasarımının amaçlarından biri, söz konusu marka veya şirket için bir kişi ya da grubun temsillerinden oluşan bir marka imajı oluşturmak olacaktır. Yani, tüketicilerin şirketin ve ürünlerinin neye benzediğini ve bu şirketin onlar için neyi temsil ettiğini algılama şeklidir.

Kurumsal Kimlik ve Kurumsal İmaj

Birçoğu, kurumsal kimlik ve kurumsal imaj terimlerini eşanlamlı olarak kullanır, ancak bu böyle değildir. Bir şirketi ve/veya bir markayı temsil ettikleri için her ikisinin de birçok ortak noktası vardır. Kurumsal kimlik, bir şirketin kendisini nasıl gördüğünü ve yurt dışına yansıtmak istediği imajı ifade ederken, kurumsal imaj tüketicilerin bir markayı veya şirketi nasıl algıladığını ifade eder.Bu sadece şirketin dışarıdan nasıl göründüğüne değil, aynı zamanda şirketin gerçek imajının yurtdışındaki projeksiyonuna da bağlıdır. Başka bir deyişle, kurumsal kimlik ve kurumsal imaj yakından ilişkilidir.

Şirket Kimliği Tasarlanırken Dikkate Alınması Gereken Unsurlar

Bir şirketin kurumsal kimliği sözlü ve görsel unsurlardan oluşur. Yani, şirketin markasıyla ilgili hemen hemen her şey vardır. Logodan web sitesine kadar şirketi tanımlayan her şey bir veya daha fazla ilişki unsuruna sahip olmalıdır. Bu sayede halk markayı kolayca tanıyacak ve arkasındaki şirketi tespit edebilecektir.Kurumsal kimliğin parçası olan unsurlar göründüğünden çok daha fazlasıdır ve hepsinin tasarımında dikkat edilmesi gerekir.

İsim seçiminden logonuzun tasarımına, yazı tiplerine ve şirket sloganına kadar dikkatli olmak önemlidir. Vermek istediğiniz imajı iletmek için her şey önem arz eder.Belki de en önemli ikisi adınız ve logonuzdur. Firma ismi seçerken farklı dillerde ve firmanın faaliyet göstereceği ülkelerde ne anlama gelebileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Logoya gelince, genellikle doğrudan isimle ilgilidir. Oluşturma sırasında logoda yer alacak firma adı da seçilen yazı tipi ile uyumlu olmalıdır. Aydın Basım aracılığı ile kurumsal kimliğinizi kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3
kmk® | web tasarım programları ile hazırlanmıştır.