Genel Fuarlar

Fuarlar, Fuar TürleriYatay (Genel) Fuarlar, Dikey Sanayi Fuarları, Sanayi Fuarlarının Hedefi, Halk Panayırları, Genel Fuarlar, Kişisel Fuarlar, Expo

Fuarlar

Ulusal ve uluslararası düzeyde ticareti geliştirmek, her türlü ürün ve hizmeti tanıtmak, ticareti geliştirmek ve pazar büyüklüğünü genişletmek amacıyla belirli gün ve zaman dilimlerinde gerçekleşen bir tanıtım etkinliğidir. Üreticiler, alt sektör kuruluşları ve tüketiciler tarafından ziyaret edilmektedir.
Fuarı'nı düzenlemenin birçok farklı şekli vardır, örneğin yatay fuar, mamül, yarı mamül, tarım ve sanayi ürünlerinin tüm alanlarını kapsayan bir fuardır. Öte yandan dikey fuarlar, belirli bir tüketici grubuna yönelik etkinliklerdir. Tabii ki bilişim veya penye fuarı gibi tek bir sektöre atıfta bulunan bu etkinlik fuarı da uygulama şekline göre değişiklik gösterir ve irili ufaklı dikey fuarlarda mevcuttur.

Fuar TürleriYatay (Genel) Fuarlar

Genel fuar, tarım, sanayi ve tüketim ürünleri sergisidir. Bu salonlarda çeşitli malzemeler, yarı mamul, ürün ve hizmetler eş zamanlı olarak ziyaretçilere sunulmaktadır.Genel Fuarı, iş amaçlarına ek olarak, her yaştan ve zevkten tüketiciye yönelik, tüketici teşhiri ve kabulü için sarf malzemeleri ve yeni ürünlerin sergilendiği bir platformdur.Dünyadaki genel izlenime bakıldığında genel (yatay) fuarların sayısında azalma olurken, ihtisas (dikey) fuarların sayısında artış olduğu söylenebilir. Genel fuarlar, minimum 75 katılımcı ile 15 güne kadar süren etkinliklerdir.

Dikey Sanayi Fuarları

Sanayi fuarları, Fuarlar sadece düzenledikleri sektörde üretilen ürün ve hizmetlerin sergilenebildiği fuarlar olarak tanımlanmakta ve genellikle geniş bir kitleden ziyade bu saha ziyareti ile ilgili hedef kitlelerdir. Ancak, ihtisas fuarlarının tamamen halka kapalı olduğu şeklindeki bu iddiadan genel bir sonuç çıkarılmamalıdır. Çünkü halka açık ihtisas fuarları da vardır. Çağdaş anlamda

"Özel Fuarlar", çok dikkatli bir şekilde tanımlanmış ve sınırlı kapsamları, düzenledikleri ülkedeki ekonomik ve teknolojik gelişmeler, siyasi kararlar, mevzuat, üretim, ithalat ve ihracat ile ilgili karar ve yönetmelikler iki sonucu olarak olgunlaşmıştır. Ya da üç yıllık pazar araştırması, üretici, satıcı ve alıcılar dahil tüm ilgili gruplarla mücadele etmek için titiz bir organizasyonla oluşturulmuş benzersiz bir medya türüdür. İhtisas fuarı, en az 25 katılımcıyı bir araya getiren ve 10 günden fazla sürmeyen bir etkinliktir.

Sanayi Fuarlarının Hedefi

Sanayi fuarları, gerçek iş ilişkileri kurmak ve geliştirmek, mevcut ilişkileri karşılamak ve güçlendirmek, potansiyel müşteri veya temsilcilerle tanışmak, ortak yatırım ve benzerleri, sahadaki rekabeti izlemek, adres alışverişi yapmak veya doğrudan iş ilişkileri kurmak için ideal bir ortamdır.

Halk Panayırları
Halk panayırları, ziyaretçilerin çoğunluğunun merkezden ve fuarın düzenlendiği yakınlardaki merkezlerden geldiği fuarlardır. Bu nedenle bu fuarlar, genel tanıtım ve satış geliştirme için belirli bir bölge veya ülkede dağıtım ağı olan ürün ve firmalar için oldukça faydalı olduğu bilinir.

Genel Fuarlar
Temel bir ürünle ilgili tüm ürünlerin, bitmiş ürünlerin, yarı mamüllerin, ekipman ve diğer malzemelerin birincil ve ikincil şubeleri içerecek şekilde entegre edilmesiyle düzenlenenorganizasyonlardır.

Kişisel Fuarlar

Kişisel fuarlar, bir ülkenin başka bir ülkede düzenlediği fuarlardır. Bu fuarlarla ilgili en büyük sorun fuarların ve sergilerin tanıtımıdır ve istenilen sayıda ziyaretçinin fuara gelmesini sağlamak için ülke veya fuar organizatörü tanıtımla tek başına ilgilenmek zorundadır. Fuarın ziyaretçi kitlesi garanti altına alınırsa bireysel fuarlarda çok başarılı sonuçlar alınabilir çünkü diğer firmalar arasında rekabet olmaz.

Expo

Uluslararası fuardır. Bunlar uzun bir zaman diliminde gerçekleşen ve fuarın süresi uzun olan tanıtım organizasyonlarıdır. EXPO fuarları genellikle 3 veya 5 yılda bir yapılır ve maksimum 6 ay süreyle ziyaretçi alır. Adından da anlaşılacağı gibi uluslararasıdır ve gerçekleştiği ülke de dahil olmak üzere tüm katılımcı ülkelerden ürünler sergilenmektedir. Aydın basımda fuarlara katılan bir firmadır.

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2
kmk® | web tasarım programları ile hazırlanmıştır.