Kurumsal Kimlik Çalışmaları

Kurumsal Kimlik Çalışmaları, Kurumsal Kimlik ve Şirketler, Kurumsal Kimlik Hizmetleri, Kurumsal Kimliğin Yaygınlaştırılmasında Bir Unsur Olarak İletişim, Protokol ve Dış ilişkiler, Kurumsal Kimlik ve Logolar

Kurumsal Kimlik Çalışmaları

Kurumsal kimlik çalışmaları ile bir kuruluşun veya şirketin hedef kitlesinin temsili veya kavramsal bir görüntüsüdür; Kurumsal imaj, söz konusu temsilin görsel yönlerini ifade eden kurumsal kimliğin bir parçasıdır. Kurumsal kimlik sadece şirket logosu değil, aynı zamanda şirketin yurt dışına aktardığı imaj, duyumlar, duygular, felsefe ve değerlerdir ve dolayısıyla kamuoyu olarak algıladığımız tüm bu unsurların temsilidir.

Bir şirketin kurumsal kimliği, logo tasarımı (görsel temsil), kurumsal grafik tasarım (bir şirketin tüm iletişim unsurlarının detayı), yazı tipleri, renkler, kurumsal kırtasiye malzemeleri, dış unsurlar gibi estetik bir doğanın somut yönlerini kapsar. Kurum veya şirketin felsefesi, misyonu ve değerleri gibi kurum içi iletişim, reklam, protokol, kurumsal mimari gibi soyut unsurların yanı sıra kuruma yönelik yöntem ve süreçler gibi diğer önemli unsurlar da vardır.

Kurumsal Kimlik ve Şirketler

Günümüzde şirketlerin çekici, modern bir imaj oluşturmaya katkı sağlayacak eylemlerde bulunmaları gerekir ve sosyal sorumluluk ile kurumsal sosyal sorumluluk, günümüz örgütlerini oluşturan günümüz örgütlerinde üzerinde önemle durulması gereken unsurlardır.Birçoğu bir şirketi veya kuruluşu farklı somut öğelerle veya somut nesnelerle adlandırma ve grafik temsilini veya görselleştirmesini oluşturmak için tanımlayan soyut kavramlar olan grafik tasarım ile belirtilen yönleri yakalamak zordur. Kurumsal imaj veya logo tasarımı ve kurumsal tasarım, belirli bir toplum tarafından yalnızca sanal kavramlar veya fikirler temelinde algılanan, net ve tek biçimli şekillere ve renklere sahip tutarlı bir nesneler seti geliştirmeye çalışır.

Kurumsal Kimlik Hizmetleri

Tasarım stüdyosunda, kurumsal kimliğinizin temel bir parçası olan şirketinizin veya kişisel markanızın kurumsal imajının en çekici şekilde oluşturulmasına ve yaygınlaştırılmasına aşağıda detayları verilen hizmetlerle katkıda bulunulur:

  • Logo tasarımı
  • Mevcut bir logoyu yeniden biçimlendirme veya güncelleme (Yeniden Markalama)
  • Kurumsal kırtasiye tasarımı
  • Marka
  • Kurumsal e-posta tasarımı ve haber bülteni veya haber bülteni dağıtım sistemi
  • Kurumsal bilgilerin CD formatında yayılması
  • Kurumsal kimlik rehberi
  • Kurumsal mimari tasarım.

Kurumsal Kimliğin Yaygınlaştırılmasında Bir Unsur Olarak İletişim, Protokol ve Dış ilişkiler

Bir şirketin imajının izdüşümü, adı (adlandırma), grafik, görsel unsurlar (logo), onu temsil eden kişiler, nitelikleri, tutumları, deneyimleri ve hareket tarzları ile sağlanır. Size ortamınızı, toplantılarınızı, planladığınız ve katıldığınız etkinliklerin her ayrıntısını nasıl düzenlediğinizi gösterir. Bu nedenle, giderek daha fazla şirket, kurumsal kimliklerini kendi eylemleri ve ilişkileri yoluyla olumlu bir şekilde güçlendirmek için iletişim ofislerinde veya pazarlama departmanlarında protokol uzmanları tutuyor.

Tedarikçiler müşterilerle, medyayla, kamu kurumlarıyla, düzenlenen ticari, kurumsal, akademik, sosyal veya kültürel etkinliklerle, özen ve profesyonellik ile yine bunun bir parçası olacak yerleşik bir kalite prosedürü izlenerek ele alınmalıdır.

Kurumsal Kimlik ve Logolar

Çoğu durumda, bir logonun tasarımından bir şirketin veya kuruluşun imajının sürekli iyileştirilmesi, her zaman olmasa da yürütülen eylemlerin çoğunun amacı olan bir markanın yaratılması haline gelir.Bir marka temsil ettiği şeye değer verir, bu nedenle markanın gerçek boyutu kendi içinde değil, sahip olduğu imajdadır. Marka, sosyal boyutu olan bir varlıktır ve kolektif bir yaratıcı süreçtir. Bir marka, ürün veya hizmetlerinin kullanıcıları veya tüketicileri arasında gurur duymalarını ve markanın bir parçası olmalarını sağlamanın yanı sıra bir kimlik oluşturuyorsa amacına ulaşmış olacaktır.

Bir marka fikirleri, değerleri ve kavramları ifade eder ve uygulamasında tutarlı olmalıdır. Marka, insanlar arasında sosyal bağların ve ilişkilerin yaratılması için bir teşviktir, bir marka yaratmak, bireyler arasında bağlar kurmak ve pekiştirmek, onları ortak bir şeye katılmaya davet etmek, ortak değerler topluluğu yaratmaktır. Bunun için Aydın basım ile kurumsal kimlik çalışması yaptırabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3
kmk® | web tasarım programları ile hazırlanmıştır.